Rally lydighed

Hvad er RALLY-LYDIGHED?

Rally-lydighed er en ret ny hundesport, som er udviklet i USA og Canada og i 2003/2004 kom til Danmark. Siden da har sporten været i rivende udvikling, og stadig flere tager rally ’en til sig.

I rally-lydighed bevæger man sig rundt på en bane med skilte, hvert skilt angiver en bestemt øvelse, som hund og fører skal udføre sammen. En bane består af 10-20 øvelser/skilte.

Der findes i alt 87 forskellige rally-øvelser, som er fordelt på de fire grundklasser, afhængigt af sværhedsgraden:

  • Begynder
  • Øvet
  • Ekspert
  • Champion

Desuden har man i DcH en såkaldt Åben Klasse, som er et mix af de fire øvrige klasser, og som alle kan deltage i, uanset hvilken grundklasse, man hører til i.

Som hovedregel kræves der ikke den samme præcision i øvelserne som ved almindelige lydighedsprøve. Rally handler først og fremmest om at have et rigtigt godt samarbejde med sin hund! Man vil gerne se den glade, arbejdsvillige hund, og forholdet mellem hund og fører skal være afslappet og absolut positivt.

I rally er det tilladt at kommunikere ubegrænset med sin hund, både verbalt og fysisk, og man ser gerne, at der roses og opmuntres på banen. Desuden er der signalfrihed, dvs. det er helt op til hundeføreren hvilke kommandoer og signaler der bruges, for at få hunden til at udføre øvelserne – dog accepteres truende kommandoer og signaler fra hundeføreren under ingen omstændigheder. Dette gælder både i træningen og ved konkurrencer.

Rally er sjovt og udfordrende for både hund og fører, og man vil typisk opleve, at man får et bedre og mere positivt samarbejde med hunden, når man gør rally til en del af sin træning.

Rally 1 Rally 3 Rally 11 Rally 18 Rally 20 Rally 28 Rally 53 Rally 62

Der er lukket for kommentarer.